Rouw

Uit Wikiprebia
Ga naar: navigatie, zoeken

In Vlaanderen stappen elke dag drie mensen uit het leven door zelfdoding. Dat zijn jaarlijks bijna 1.000 mensen. Velen onder hen zijn op dat moment ook actief op de arbeidsmarkt.

Elke werkgever en werknemer kan hiermee dus geconfronteerd worden. Hetzij doordat één van de personeelsleden sterft door zelfdoding, hetzij doordat één van de werknemers nabestaande wordt na de zelfdoding van een dierbare.

In beide situaties worden één of meer van de medewerkers nabestaande en zal dit hoogstwaarschijnlijk invloed hebben op zowel het individuele professionele functioneren als op de interacties tussen collega’s.

Het is voor werkgevers geen gemakkelijke opdracht om hiermee om te gaan. De Werkgroep Verder wil hiervoor hulp bieden en stelde een brochure op met informatie over hoe om te gaan met rouw na een zelfdoding. Deze brochure kan gedownload of besteld worden via de website van de werkgroep. Deze website biedt nog meer nuttige informatie voor verschillende doelgroepen. U vindt deze onder de rubriek externe links.

Externe links

Werkgroep Verder

Relevante downloads

Pdf.gif Rouwen op de werkvloer - Ellen Ruys - Prenne 29 november 2012

Persoonlijke instellingen