Presentatie

Uit Wikiprebia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een voorstelling of (Romaans) presentatie is een mondelinge toelichting van de resultaten van een onderzoek, of van een voorstel.

Inhoud

Werksituatie

In organisaties en bedrijven is het sinds de jaren negentig gebruikelijk dat voorstellen en verslagen op formele wijze met een presentatie worden toegelicht. Een spreker houdt een voorbereid betoog waarbij of waarna de vergadering in discussie gaat over de inhoud. Heel vaak wordt gebruikgemaakt van presentatiesoftware zoals PowerPoint of Keynote, computerprogramma’s waarmee teksten en afbeeldingen aan de luisteraars getoond worden. Vóór 2000 gebruikten sprekers daarvoor overheadsheets, flipover-vellen papier of gewoon een schoolbord.

Stress

Mensen vinden presentaties geven vaak een van de stressvolste plichten. De druk van de groepsaandacht, de verplichting om een monoloog af te steken, het onvermogen om hoofd- en bijzaken te scheiden en in het algemeen faalangst dragen bij aan het ongemak. In veel organisaties wordt een presentatie door de spreker en de toegesprokenen ervaren als een examen waar je carrière van afhangt. In het onderwijs is dan ook een toenemende aandacht voor presentatievaardigheden. Ook organisaties sturen medewerkers meer en meer naar zakelijke presentatietrainingen.

Op zoek naar presentaties in Wikiprebia?

Typ presentatie in het zoekveld en klik op ZOEKEN. In de zoekresultaten krijgt u een overzicht van presentaties die in Wikiprebia aanwezig zijn

Icoon Presentatie (.ppt)

Wil je het icoon van een presentatie voor je media link zetten? Gebruik dan:

[[Afbeelding:ppt.jpg]] om het icoon Ppt.jpg te verkrijgen.

Opleiding @ Prebes

Volg onze opleiding didactische vaardigheden

Bekijk hier het opleidingsfilmpje!

Persoonlijke instellingen