Nieuwe pagina

Uit Wikiprebia
Ga naar: navigatie, zoeken

Na het bewerken van bestaande artikels wil je na enige tijd misschien ook zelf een nieuw artikel schrijven. Super! Bedenk wel dat het onderwerp, in de breedste zin van het woord, met welzijn op het werk te maken moet hebben. Een pagina aanmaken kan je op volgende manieren doen...

Klik op een rode link

Een rode link op een pagina betekent dat de link naar een nog-niet-bestaand-artikel verwijst. Door op deze rode link te klikken, krijg je de optie een nieuwe pagina aan te maken en die in te vullen met je eigen content.

Via de zoekoptie

Plaats de titel van je nieuwe pagina in de zoekfunctie. Klik dan op OK, bestaat de pagina nog niet, dan wordt je uitgenodigd deze te gaan maken. Let bij het schrijven op de wiki-layout, bv. maak woorden vet- en schuingedrukt, voeg links, categorieën en kopjes toe, enzovoort.

Wanneer je - nadat je één van de bovenstaande stappen hebt gevolgd en het artikel hebt geschreven - klaar bent met schrijven, dan klikt je op "Pagina opslaan". Elke keer wanneer je opnieuw op de knop "Pagina opslaan" klikt kost dat opslagruimte. Het is mede daarom aan te raden eerst de knop "Toon bewerking ter controle" te gebruiken, net als bij normale bewerkingen. Je ziet dan hoe het nieuwe artikel eruit zou zien wanneer het al zou zijn opgeslagen.

Na opslaan van nieuwe pagina

Nadat je jouw artikel hebt opgeslagen, wordt het artikel door de beheerders globaal gecontroleerd op de belangrijkste punten, spelling, grammatica, juistheid, opmaak en meer. Enkel pagina's die, bij wijze van spreke, pure onzin bevatten of letterlijk zijn gekopieerd van een andere website worden direct verwijderd van Wikiprebia.

Fijn dat je wil meewerken!

Zie ook

Persoonlijke instellingen